RTB Bor postaje jedinstvena kompanija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Skupština Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor odlučila je da se zavisna preduzeća, Rudnici bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek i Topionica i rafinacija, pripoje matičnom preuzeću.

Odluka o spajanju četiri u jedno preduzeće stupiće na snagu danom registracije u Agenciji za privredne registre, najduže za 60 dana, saopštio je RTB.

Statusna promena proizilazi iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije RTB, koji je u primeni godinu i po i prethodi promeni vlasničke strukture, odnosno pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

„RTB postaje jedinstvena kompanija, a kapital i imovina prebacuju se u jednu firmu. Ništa se ne gubi i ništa ne otpisuje, već se samo anuliraju međusobna potraživanja“, rekao je generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski.

Kako je objasnio, spajanjem zavisnih preduzeća izgubiće se i unutrašnji PDV, što će značajno uticati na likvidnost kompanije.

„Sve to treba da doprinese i boljem poslovanju kompanije“, istakao je Spaskovski i dodao da niko od radnika RTB neće izgubiti radno mesto.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. "rtb bor"

    SPASKOVSKI OSTAJE “ČIST”, UJEDINIO SVE PENZIONERSKE SNAGE U RTB BOR?

    Već desetak godina se menjaju teme u vezi bitisanja RTB Bor: formitanje jedinstvenog preduzeća, postavljanje profesionalnog menadžmenta, kao da je ovaj Spaskovskog amaterski, izbor strateškog partnera (koji treba da im da 350 miliona evra) i vlasnička transformacija RTB Bor, a već je transformisano iz društvenog u državnom. Formiranje jedinstveno preduzeće RTB Bor od RBB, RBM, TIR i Zajedničke službe RTB Bor je samo zamajavanje. Ono i sada funkcioniše kao jedinstveno, pod kapom Spaskovskog. On oblači, vedri, mulja i zamračuje RTB Bor-om, rukovodioci, Upravni odbori i sve funkcije su skoncentrisani u Spaskovskom, ko sme drugačije da misli od njega, taj “nestaje”. Od najavljenih promena neće biti ništa dok rukovodi Spaskovski, koji ušao u osmu deceniju svoga preteškog života, a on majstorski i čarobno se prikloni vladejačkoj stranci u bilo koje vreme danju-noći, zimi-leti, kao nenadmašni preletač i manipulator bez premca i obraza kao đon. Na ovo sve “vlasnik” Srbije ΛV nema nikakve primedbe, osim hvale svoga saradnika. U RTB Bor nema otpuštanja radnika, a niti opuštanja, kako svojevremeno reče aktuelni čelnik Spaskovski. Spaskovski ostaje na čelu RTB Bor sve dok ne kaže drugačije Sveti Petar?