Sa Forbsove liste stigla u Beograd i najavila velika ulaganja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Glavna izvršna direktorka indijske kompanije Tafe Malikom Srinivasan najavila je da ta kompanija planira višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Kompanija za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu Tafe je u aprilu ove godine, za oko 66 miliona dinara kupila Industriju mašina i traktora Beograd – IMT.

Srinivasan je naglasila da će kompanija prvenstveno biti fokusirana na proizvodnju mehanizacije namenjenu malim gazdinstvima, koja čine većinu naše proizvodnje.

Srinivasan je istakla da kompanija planira i višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Prema njenim rečima, cilj kompanije je da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji, dok bi se po ispunjavanju svih neophodnih uslova izašlo i na tržište Ruske Federacije.

Premijerka Brnabić rekla je da će Vlada Srbije pružiti svu neophodnu pomoć i podršku rukovodstvu kompanije, kako bi se što lakše realizovali planovi za naredni period.

Direktorka kompanije Tafe Malika Srinivasan, koja je na Forbsovoj listi 2017. godine zauzela 63. mesto među 100 najbogatijih ljudi u Indiji, do sada je više puta posetila Srbiju.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Aleksandar

    Sramota!!! Naši inženjeri išli njih da obučavaju i mi im prodali licencu,a sad oni nama da pokažu kako se to radi… Bruka i sramota!!! A tehnološki su na nivou u kom su bili IMT i IMR 80-tih godina… ŽIVELA SRBIJA!!!