Šakira se sekira zbog „Rajskih papira“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Pevačica Šakira dospela je u središte finansijskog skandala. Naime, španska poreska služba sumnjiči je da je prebacila tri miliona na račun u Malti i njeno ime pojavilo se u aferi „Rajski papiri“. Uz nju u ovoj aferi pojavila su i druga zvučna imena – kraljica Elizabeta II, Luis Hamilton, Madona…, prenosi Nedeljnik.

Pevačica se tereti da je iz Španije na Maltu prebacila milione evra, zbog čega je njeno ime pojavilo u aferi „Rajski papiri“.

Sumnja se da je Šakira na taj način izbegla plaćanje poreza, zbog čega joj preti i zatvorska kazna, prenose mediji.

„Šakira je živela u Španiji od 2011. do 2014. godine i trebalo je da plati porez na svu zaradu od koncerata koje je držala širom sveta, ne samo od nastupa u ovoj zemlji“, objasnio je poreski službenik.

On je dodao da se Poreska uprava obratila vlastima i zatražila da se detaljno ispitaju Šakirine finansije. Ukoliko se utvrdi da je pevačica počinila prekršaj, protiv nje će biti podignuta optužnica.

Advokati su se već obratili španskim vlastima, jer je Šakira od 2011. do 2014. živela u toj zemlji.

„Ovo je samo kriva procena, a ne pokušaj prevare vlasti“, ispričali su njeni bliski saradanici. Pevačica još nije u javnosti komentarisala problem sa porezom.
Od izveštaja zvaničnika zavisi da li će biti podignuta optužnica, a pevačici osim finansijskih penala preti i kazna zatvorom. Kako pišu strani mediji, Šakira je u panici, a iznenađena je jer nije namerno izbegla da plati porez.

Ljudi bliski prelepoj Kolumbijki tvrde da je Šakira u panici iako nikad namerno nije izbegla plaćanje poreza.

Poznata pevačica je već angažovala tim vrhunskih advokata.

Kolumbijka u Španiji živi s dečkom, fudbalerom Pikeom (30) koji igra za FK Barselona.

Izvor: Nedeljnik

Foto: YouTube