Samsung investira 380 miliona dolara u SAD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Južnokorejski gigant Samsung objavio je da će investirati 380 miliona dolara u SAD za izgradnju nove fabrike i otvoriti gotovo 1.000 novih radnih mesta, što je odmah naišlo na pozdrav administracije predsednika Donalda Trampa.

Prvi svetski proizvođač pametnih telefona odabrao je lokaciju u okrugu Njuberi, u jugoistočnoj američkoj državi Južnoj Karolini, za izgradnju moderne fabrike koja će proizvoditi kućne aparate, frižidere, mašine za pranje veša itd, navodi se u saopštenju.

Trampova administracija je odmah pozdravila ovu objavu kao znak obnovljene privlačnosti SAD mada je Samsung naveo da su planovi i proširenju aktivnosti na američkom tlu počeli pre oko tri godine.

“To pokazuje da Amerika postaje izborna destinacija za međunarodne kompanije koje žele da se razvijaju”, rekao je američki ministar trgovine Vilbur Ros u saopštenju.

Direktor Samsung Elektroniksa B. K Jun uzdržao se u svom saopštenju od bilo kakvog političkog komentara i ukazao na isključivo strateške razloge za ovo ulaganje.

B.K. Jun je rekao da će s novom investicijom moći brže da dostavljaju savremene uređaje prilagođene ukusu potrošača na njihovom najvećem tržištu.

Prema Samsungu do 2020. godine otvoriće se 954 novih radnih mesta zahvaljujući ovoj investiciji koja je objavljena nekoliko sati posle polaska novog južnokorejskog predsednika Mun Dže-Ina na put u Vašington gde treba da se sastane sa Donaldom Trampom.

Od izbora u novembru američki predsednik se hvalio da je podstakao ulaganja u SAD i da je zaustavio premeštanje fabrika van zemlje, posebno u Meksiko.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot