Sarajevo „usaglasilo“ trasu autoputa do Beograda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Trasa budućeg autoputa od Beograda do Sarajeva dobila „zeleno svetlo“ u prestonici Bosne i Hercegovine. Srbija počinje radove u junu.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić postigli su dogovor o konačnoj trasi autoputa Sarajevo Beograd.

„Usaglasili smo se da jedinstvena deonica bude zvanično predložena i biće ucrtana na kartu u narednih sedam dana, posle čega će biti puštena na dalje usvajanje“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare, posle sastanka.

Dodik je naveo da će ceo projekt koštati blizu tri milijarde evra i da je Turska spremna da investira taj projekat.

„Mogu da kažem ta će se trasa kretati od Rače preko Bijeljine, dalje preko Brčkog i Lončara i spustiti se prema Sarajevu, preko Tuzle i Žepča, odakle se ide na Pale, Rogaticu i Višegrad gde se pravi konekcija za Goražde. Na Srbiju ćemo se spojiti kod Vardišta kod Višegrada“, kazao je Dodik.

On je dodao da će Srbija svoj deo autoputa početi da gradi u junu, u pravcu ka Kuzminu, odnosno između Beograda i Semberije.

Izvor: Beta

Foto: BIZLife