Šaranović o “gubitku” Kraša: Od početka smo upozoravani

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Kappa Star Limited

Nakon vesti da je Mesna Industrija Braće Pivac preuzela Kraš, oglasio se i Nebojša Šaranović, srpski preduzetnik, vlasnik kompanije Kapa Star Limited i drugi najveći deoničar Kraša.

Kompanija Kapa star saopštila je da je spremna da bude manjinski akcionar hrvatskog Kraša, “čije će delovanje biti usmereno na dobrobit kompanije i radnika”.

Skupština Kraš Esopa je sve svoje akcije Kraša prodala Mesnoj industriji braće Pivac, preneli su hrvatski mediji, čime je sprečeno da kompaniju preuzme Šaranović. Mesna industrija će sada imati 49,18 odsto vlasništva u Krašu.

“Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano delovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinhronizovano delovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora”, navodi se u saopštenju kompanije Kapa star.

Predsednik uprave Mesne industrije Braća Pivac, Ivica Pivac, izjavio je kako radnici Kraša nisu pogrešili kada su izabrali ponudu te kompanije i prodali joj svoje deonice.

“Zahvalio bih radnicima koji su u Pivcima prepoznali strateškog partnera i mislim da nisu pogrešili”, rekao je Ivica Pivac i dodao kako će poštovati sva prava iz ugovora i uraditi sve da Kraš postane još bolji.

“To možemo da garantujemo iz onoga što smo do sada radili – svaka kompanija koju smo preuzeli postala je bolja nego pre našeg preuzimanja”, rekao je.

Ponovio je kako misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao doneti.

Izvor: N1, Beta

Foto: Kappa Star Limited