Savet stranih investitora nastavlja da zagovara ubrzanje reformi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Savet stranih investitora (FIC) saopštio je da će nastaviti da zagovara ubrzanje reformi i pristupnih pregovora Srbije, kako bi se sustigao nivo ekonomskog razvoja u Evropskoj uniji.

„Tri ključna očekivanja Saveta od Vlade Srbije su ostvarenje održive fiskalne konsolidacije (strukturne reforme, posebno privatizacija i korporatizacija državnih preduzeća), unapredjenje primene zakona, posebno u oblasti poreza (jačanje poreske adiministracije) i obezbedjenje veće transparentnosti u javnim konsultacijama sa fokusom na reforme u osam prioritetnih oblasti: porezi, rad, digitalizacija i elektronsko poslovanje, nekretnine i izgradnja, inspekcije, bezbednost hrane i opšti pravni okvir, s akcentom na zakone o stečaju i deviznom poslovanju“, izjavila je predsednica Saveta Jana Mihajlova na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a.

Na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a razmotrene su prethodne aktivnosti i usvoji godišnji i finansijski izveštaj za 2018. godinu.

Ocenjeno je da je 2018. bila važna godina za FIC, koji je pored ostalog pokrenuo 45 regulatornih inicijativa, aktivno učestvovao u 14 radnih grupa i održao više od 200 sastanaka sa predstavnicima Vlade i drugim akterima.

Izvor: Beta/BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.