Saznali smo TRASE, a sad znamo i moguću CENU metroa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je s predstavnicima francuskih kompanija Ežis i Alstom i kineske kompanije Pauer Čajna o projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Prema računici komapnije Ežis, izgradnja dve linije metroa koštaće četiri milijarde evra.

Razmatrana je struktura finansiranja projekta igradnje metroa, a bilo je reči i o tome na koji način će te kompanije u njemu učestvovati.

Predstavnici tri kompanije su rekli da je reč o velikom i važnom projektu, istakavši da su otvoreni za međusobnu saradnju i da je to dobra prilika da ukrste dosadašnja iskustva.

Kompanija Ežis nedavno je završila studiju u kojoj se procenjuje da će izgradnja prve linije metroa koštati 1,8, a druge linije 2,2 milijarde evra, a plan je da u narednom periodu bude urađena studija izvodljivosti.

Mali je podsetio da je ove godine potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“ s kompanijom Pauer Čajna, u okviru drugog samita „Pojas i put“ u Pekingu, kao i da je 2011. godine kompanija Alstom potpisala sa Beogradom sporazum o gradnji prve linije metroa.

Takođe, 2014. godine je Mali, kao gradonačelnik Beograda, potpisao Memorandum o razumevanju o gradnji metroa sa Francuskom, navodi se u saopštenju.

Kako bi BG METRO mogao da utiče na cenu NEKRETNINA?


Izvor: N1, FoNet

Foto: Pixabay