SBB: Dobrovoljci bi da nam SEKU STRUJU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kablovski operater SBB saopštio je da poseduje informacije da se priprema grupa lažnih dobrovoljaca koji će otpočeti seču kablova te kompanije po zgradama.

Do Junajted (United) grupe, kako se navodi, u okviru koje posluje SBB, svakodnevno stižu informacije da se sprema akcija nelegalne seče optičkih i koaksijalnih kablova koji pripadaju mreži SBB.

“Posle zlonamernog poziva gradskog činovnika Gorana Vesića da građani treba da se okrenu protiv SBB iznoseći neistine o nelegalnim kablovima, postavljamo pitanje institucijama u Srbiji da li država priprema uništavanje imovine stranom vlasniku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da i “pored toga što je SBB javnosti predočio da poseduje sve legalne ugovore koji decenijama omogućavaju zakonski rad u Srbiji, državni funkcioneri poput Vesića, koji su javno obećali da će tužiti i koje smo u tome podržali sa uverenjem da ćemo na sudu dokazati da je pravda na našoj strani, doneli su izgleda odluku da ponište svako pravo u državi Srbiji”.

Ta kompanija je navela da “poseduje informaciju da će uz javno i tajno huškanje vlasti, dobrovoljci otpočeti seču kablova SBB po zgradama”.

Ističe se da SBB redovno plaća struju JP EPS Snabdevanje za sve potrošače u okviru SBB-a, kao što su upravne zgrade, habovi, data centri i poslovnice i to iznosi oko milion evra godišnje.

“Oprema SBB koja se nalazi u stambenim jedinicama služi isključivo za isporuku kvalitetnog signala, odnosno usluga televizije, interneta i fiksne telefonije tim istim stambenim jedinicama”, navedeno je u saopštenju.

“Naši pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice. Na identičan način električnu energiju koriste i ostali telekomunikacioni i kablovski operatori, bilo privatna, bilo akcionarska društva”, naveo je SBB.

Vesić: Priznali da kradu struju

Regujući na zvaničnom Fejsbuk nalogu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi da je ovim saopštenjem, SBB zapravo priznao “krađu struje”.

“Hvala Bogu, SBB je konačno svojim današnjim saopštenjem priznao da KRADE STRUJU od građana kojima naplaćuje pretplatu za korišćenje kablovske mreže!”, piše Vesić komentarišući deo saopštenja u kojem SBB navodi da njihovi pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice.

“Da prevedem na srpski – SBB priznaje da krade struju građanima, ali eto nije to strašno pošto malo kradu ili kraduckaju jer to što kradu troši manje od sijalice!? Pa i za potrošnju makar bila manja od sijalice moraju da imaju strujomer po zakonu. I za tu potrošnju, makar bila manja od potrošnje sijalice, što nije tačno, SBB mora da plaća struju”, nadovezao se Vesić.


Međutim, zamenik gradonačelnika nije komentarisao delove saopštenja SBB o navodnoj pripremi akcije seče kablova te kompanije po zgradama.

Izvor: N1, Beta, BIZLife

Foto: Promo