Sigit u Srbiji počinje proizvodnju delova za Porše

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kompanija „Sigit“ u Srbiji, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše, i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele.

Predsednik kompanije „Sigit“ Davor Veličkovski za list Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu da startuje proizvodnja delova za Poršeove modele – „karera 911“, džip KN i novi automobil na električni pogon.

„Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od tri do pet miliona evra. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu da počne da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner“, rekao je Veličkovski.

Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora „Sigit“ grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude „odskočna daska“ kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što „Fijat“ u Kragujevcu „ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila“ (lane oko 60.000 – prim. Z. R.), te je realno očekivati dolazak novog modela.

„Sigit grupa“ je glavni „Fijatov“ snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored toga, sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama. Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u „Sigit grupi“.

Izvor: BIZLife/Danas

Foto: Pixabay