X
  • English
X

Poslovne vesti

Sindikalci: Vlada obesmišljava SES

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predstavnici sindikata u Socijalno ekonomskom savetu (SES) poručili da premijerka Ana Brnabić i predstavnici ministarstva finansija obesmišljavu rad Saveta, pošto već dugo ne dolaze na sednice tog tela.

„Iz takve frustarcije postoje dva puta – ili ćemo prestasti da očekujemo nešto od SES ili ćemo reći šta želimo u protestima na ulici, rekao je predsednik Udruženja granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković“, na konferenciji za novinare posle sednice SES.

On je poručio da predlozi isrečeni na SES moraju da se usvajaju u bržem ritmu jer „izgleda da od nas do premijerke Brnabić leti golub pismonoša“, iako ona insistira na digitalizaciji.

Predsednik Saveza samosalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović je rekao da premijerka ignoriše sednice SES i upita da li je to stav iz Nacinalne alijanse za lokalni ekonomski razovoj.

Predsednik Aleksandar Vučić je, kao premijer, dolazio na značajnije sednica SES, dolazio je i Ivica Dačić, rekao je Orbović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će Brnabić biti pozivana na tematske sednice SES.

Đorđević je rekao da je nedavno izabrani ministar finansija Siniša Mali odsutan jer je na službenom putu, ali je to izuzetak, tako da će nastaviti da dolazi na sednice SES, kao što je bio na prethodnoj.

Povezane vesti

Izvor: Danas, FoNet

Foto: Beta