Skok prihoda Merkator Grupe od maloprodaje za 4,7%

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Merkator

Merkator grupa je u prvih devet meseci 2019. godine ostvarila 1,64 milijarde evra prihoda od prodaje, što je za 1,6 odsto više u odnosu na isti period prosle godine, saopšteno je iz te kompanije.

Prihod od maloprodaje u kompaniji porastao je za 4,7 odsto, i dostigao 691,4 miliona evra, dok je neto dobit cele kompanije porasla je za 7,6 odsto, odnosno za 1,1 milion evra u odnosu na isti period prethodne godine, stoji u saopštenju.

“Jasna strategija, u okviru koje Merkator stavlja naglasak na saradnju sa lokalnim i regionalnim dobavljačima, nove komercijalne platforme i nove inovativne maloprodajne koncepte, usmerene na praktične formate prodavnica, unapredili su konkurentnost kompanije Merkator i dali vidljive dobre poslovne rezultate”, rekao je predsednik Upravnog odbora “Mercator Grupe” Tomislav Čizmić.

Merkator je u prvih devet meseci 2019. godine ostvario svoje ključne ciljeve i u vezi sa razduživanjem te je neto finansijski dug u tom periodu, u odnosu na isti period prošle godine manji je za 18,1 odsto, odnosno za 139,4 miliona evra.

Ovakvi rezultati posebno su značajni zbog činjenice da je Merkator, period od januara do septembra 2019. godine, zaključio pozitivnom neto dobiti.

Izvor: BIZLife

Foto: Merkator