Slučaj Agrokor: Kako je Kolinda „impresionirala“ Putina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov izjavio je da je u nalaženju rešenja za Agrokor uveliko pomogao sastanak Vladimira Putina sa hrvatskom predsednicom.

„Naš predsednik Putin rekao je na sastanku s vašom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Sočiju da će on pridoneti tome da se u slučaju Agrokora i Sberbanke što pre nađe rešenje koje bi bilo u interesu obe strane. Taj politički aspekt pregovora između dvoje predsednika pomogao je, naravno, da se na kraju dođe do uzajamno korisnog rešenja”, kaže u velikom intervjuu Globusu Azimov, ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj i čovek osobitog poverenja predsednika Vladimira Putina“, prenosi Jutarnji list.

“Ne bih želeo da vaši zapadni partneri gledaju na ugovor Sberbanka i VTB banke s Agrokorom kao neku geopolitičku urotu”, napominje Azimov.

“Rusija je zainteresovana za stabilnost Hrvatske i dinamični razvoj njene ekonomije. Zbog toga smatramo učešće dve naše banke u čitavoj ovoj priči oko Agrokora kao stabilizujući element. Najvažnije je da u odnosima između Sberbanke i Agrokora nema nikakve političke dimenzije, to je čista saradnja dva komercijalna, privredna tela”.

Azimov ističe da je poseta hrvatske predsednice Rusiji uveliko doprinela poboljšanju bilateralnih odnosa.

“Predsednik Putin bio je vrlo zadovoljan atmosferom pregovora s gospođom Grabar-Kitarović i posebno je bio impresioniran kako dobro predsednica štiti nacionalne interese svoje zemlje”, naveo je on.

Izvor: Jutarnji list, B92

Foto: YouTube screenshot