Slučaj niški aerodrom i predsednička čvrsta ruka (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da država ne mora da preuzme u vlasništvo niški aerodrom „Konstatin Veliki“, ali da grad Niš u tom slučaju ne traži novac za njegovu modernizaciju.

On je, posle razgovora sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, na pitanje novinara zašto država namerava da preuzme niški aerodrom iz vlasništvo rekao da je ta inicijativa pokrenuta da bi država investirala u proširenje piste i izgradnju kontrolnog tornja.

„Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije“, rekao je Vučić.

Istakao je da je od 2014. godine država ulaganjem u infrastrukturu tog aerodroma podigla broj putnika sa 1.335 na 331.582.

On je odbacio tvrdnje da je preuzimanje vlasništva nad niškim aerodromom uslov koncesionara beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, francuske kompanije Vansi.

„Nišu smo najviše para dali kroz subvencije, nudimo još, ako nećete izaberite vlast i hvala vam što nećete tražiti pare“, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Dr Miggyy

    Niški aerodrom nema pomoći države (ΛV ), a Srbija treba da pomogne svoje sunarodnike (sa pet miliona evra za infrastrukturu), al’ ΛV je otišao i dalje, donirao sa tri miliona dolara fondaciji najvećih neprijatelja Srba, Klintonovi, u vreme predizborne kampanje, donirao je gradnju obdaništa u Albaniji, dao Srebrenici pet miliona evra i pet miliona evra BiH. Sve to čini kada standard, plata i penzija su najniža u Evropi, a još penzije i plate nemilosrdno i bezdušno otima i mimo Ustava i to još bez ograničenja. ΛV je morao na konferenciji za štampu zajedno sa Dodikom da se zahvale, makar iz kurtoazije, penzionerima. Uspesi ekonomije i ekonomskih pokazatelji se veličaju do nebesa od strane ΛV, grobara penzionera, i njegovih klimoglavaca i poltrona, a penzioneri umiru od gladi, bede i jadi. Birali su i neka gledaju BEDU.