Smena na čelu FCA: Menli umesto Markionea

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Izvršni direktor kompanije Fijat Krajsler Automobili (FCA) Serđo Markione smenjen je sa te funkcije, zbog iznenadnog pogoršanja zdravlja posle operacije, a na njegovo mesto imenovan je generalni direktor kompanije Džip (Jeep) Majk Menli.

Menli je zamenio Markionea koji posle 14 godina na čelu kompanije odlazi zbog zdravstvenih razloga, preneli su italijanski mediji.

Britanac Menli (54) preuzeo je Džip 2009. godine, a od 2015. godine vodi i kompaniju Ram, koja proizvodi karavane i kombi vozila.

Markione je trebalo da ode s funkcije 2019. godine, ali već ranije rekao da će on izabrati svog naslednika. Tako da će odluka borda, koju treba da potvrde akcionari, ubrzati proces tranzicije, navodi se u saopštenju.

Serđo Markione(foto:Beta/AP)

Markione (66) je došao u Fijat 2004. godine i vodio je spajanje te kompanije iz Torina sa američkim proizvođačem automobila Krajsler, koji je bankrotirao.

U saopštenju se navodi da zbog pogoršanog zdravlja Markione „više neće biti u mogućnosti da se vrati na posao“. Operisao je desno rame početkom jula, a prema italijanskim medijima, još je u bolnici.

Izvor: Agencije

Foto: screenshot