Smena na vrhu najboljih avioprevoznika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Singapur Erlajns proglašen je najboljim avioprevoznikom 2018. godine na dodeli Skytrax World Airline nagrada, izveštava CNN.

Skytrax World Airline svojevrsni je „Oskar“ u avio-industriji, a navedena azijska aviokompanija odnela je ukupno tri nagrade – za najboljeg avioprevoznika na svetu, u Aziji i za najbolja sedišta u prvom razredu.

Singapur Erlajns (Singapore Airlines) dobio je najbolje ocene prvenstveno zbog svojih „apartmana“. Naime, njihov Erbas A380 nudi individualne kabine s bračnim krevetima, ormarima, trpezarijskim stolovima, televizorom i onim najvažnijim, vratima, što eliminiše ono što putnicima obično najviše smeta pri letenju – drugi putnici.

Osim toga, Singapur Erlajns s ove godine vraća svoju liniju Singapur – Njujork, što je inače najduži komercijalni let dug 19 sati.

Na drugom mestu je Katar Ervejz (Qatar Airways), inače najbolja aviokompanija u 2011, 2012, 2015. i 2017. godini. Katarski avioprevoznik je nagrađen za najbolju aviokompaniju na Bliskom Istoku.

Nagrade su dodeljene nakon glasanja putnika, a pobeda Singapore Airlinesa označila je povratak na scenu avioprevoznika s Dalekog Istoka, koje su u poslednjih sedam godina zasenile aviokompanije arapskih zemalja.

Ono što je zanimljivo je da listom dominiraju azijske aviokompanije, dok se jedina evropska, Lufthanza, nalazi tek na sedmom mestu.

Top 10 avioprevoznika

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. ANA All Nippon Airways

4. Emirates

5. EVA Air

6. Cathay Pacific

7. Lufthansa

8. Hainan Airlines

9. Garuda Indonesia

10. Thai Airways

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay