SMENE U ENERGOPROJEKTU? Većinski vlasnik tražio smenu generalnog direktora

PinterestFacebookTwitterShare

Dobroslav Bojović, većinski vlasnik “Energoprojekt holdinga”, uputio je danas zahtev Nadzornom odboru te kompanije da, u najkraćem roku, smeni dosadašnjeg generalnog direktora kompanije Vladimir Milovanović, saznaju agencije a prenose “Novosti”.

Bojović je za novog direktora “Energoprojekta” predložio inženjera Stojana Čolakova.

On je, prema informacijama agencija, uputio danas pismo predsedniku Nadzornog odbora “Energoprojekt holdinga” Anđelku Kovačeviću, u kojem zahteva da se Milovanović razreši sa mesta generalnog direktora holdinga i da se na njegovo mesto imenuje inženjer Stojan Čolakov.

Bojović, odnosno njegova kompanija “Napred razvoj” i firme koje zajednicki deluju, u ponedeljak 31. jula, zvanično je postao većinski vlasnik “Energoprojekta”, pošto je Centralni registar za hartije od vrednosti zaključio ponudu za preuzimanje 16,63 odsto akcija.

To, zajedno sa 35,38 odsto akcija kompanije, koje je Bojović već posedovao, čini čini većinski paket od 52,01 odsto akcija, a Bojovića je od pojedinačno najvećeg akcionara postao većinski vlasnik građevinskog giganta.

Unazad nekoliko meseci, od kako je Bojović ušao u proces preuzimanja paketa akcija sa kojim postaje većinski vlasnik, menadzment Energoprojekta nastojao je da osujeti njegov plan, a direktor Milovanović izjavljivao je da je reč o “neprijateljskom preuzimanju” kompanije, iako je Bojović i u tom trenutku bio jedan od vlasnika, mada ne većinski.

U javnost su iz te kompanije puštane informacije na štetu Bojovićevog ugleda i kredibiliteta, poput onih da su njegova druga preduzeća u gubicima, te da je sudbina Energoprojekta u rukama takvog čoveka veoma neizvesna.

Milovanović je takođe nedavno rekao, kako su preneli mediji, da će biti poslednji koji će prpodati svoje akcije, da bi, u ponedeljak i on i menadzment i prodali svoje akcije Bojoviću.

Izvor: BIZLife/Agencije/Novosti