Smenjen direktor Zastava oružja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Nadzorni odbor fabrike Zastava oružje iz Kragujevca razrešio je dužnosti generalnog direktora Milojka Brzakovića i na to mesto postavio dosadašnjeg generalnog direktora valjevske vojne fabrike Krušik Mladena Petkovića, saznaje FoNet u Sindikatu kragujevačke fabrike oružja.

U upravi fabrike FoNetu je potvrđeno da je došlo do promene na mestu generalnog direktora i da je u toku primopredaja dužnosti, kao i da će Petković stupiti na novu dužnost 1. decembra.

Novi direktor fabrike Zastava oružje Mladen Petković je po struci ekonomista, a pre Krušika radio je u Javnom preduzeću Jugomiport SDPR i JAT.

U Sindikatu kragujevačke fabrike oružja podsećaju da su za vreme mandata Milojka Brzakovića dugovi fabrike uvećani za oko 4.000.000.000 dinara i da je u tom periodu raskinut ugovor o plasmanu lovačkog i sportskog oružje na američko tržište.

Sindikat očekuje da će sa novim direktorom biti uspostavljen dijalog i komunikacija između sindikata i rukovodstva, koji će”biti u funkciji stabilizacije i opšteg napretka” fabrike Zastava oružje koja je ove godine proslavila 165 godina postojanja.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: screenshot