X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Soroš ulazi u trgovinu kriptovalutama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Milijarder i investitor Džordž Soroš priprema se na trgovinu kriptovalutama, izveštava Blumberg.

Adam Fišer koji kontroliše makro investiranje u Soroš Fond Menadžmentu, dobio je interno odobrenje za trgovinu virutelnim novcem, nezvanično se saznaje. Do zvaničnog komentara iz Soroševog fonda za sada je nemoguće doći.

Soroš je na nedavnom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao kako virutealni novac ne može delovati kao prava valuta zbog visoke volatilnosti, ali nije predvideo težak pad koji su predviđali mnogi analitičari i koji se zaista i dogodio.

Sve dok imate diktature u usponu imaćete i različita rešenja, pa će vlastodršci u takvim zemljama okrenuti bitkoinu, rekao je Soroš.

Otkako je izrekao ove komentare, bitkoin je potonuo 41 posto. Pad koji se dogodio poslednjih meseci motivisao je mnoge investitore da preispitaju svoje stavove o kriptovalutama.

Soroš se već neko vreme indirektno kladi na bitkoin. Njegova kompanija je kupila udeo u Overstock.com u četvrtom kvartalu prošle godine. Tamo je Soroš treći najveći deoničar, a to je inače prva maloprodajna kompanija koja je počela prihvatati digitalne valute.

Ova kompanija takođe planira da započne biznis sa menjačnicom za kriptovalute. Razmatraju i ponudu digitalnog novca kojim će se moći trgovati na trgovinskoj platformi.

Povezane vesti


Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay