Soroš vs. Zakereberg: Oduzmite mu Fejsbuk, njegov interes je samo NOVAC

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Milijarder Džordž Soroš smatra da osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg ne bi trebalo da više ima kontrolu nad najpopularnijom društvenom mrežom na svetu.

Soroš je u kolumni u Nju Jork Tajmsu pozvao da se Zakerberg primora da odustane od kontrole nad Fejsbukom, “potpalivši” višegodišnji animozitet između vlasnika društvene mreže i mađarsko-američkog filantropa.

Argumentujući svoje tvrdnje, Soroš je rekao da su odluke Fejsbuka o političkom marketingu išle u korist američkom predsedniku Donaldu Trampu i da su interesi Trampa i 35-godišnjeg milijardera “sinhronizovani”.

“Verujem da gospodin Tramp i CEO Fejsbuka Mark Zakerberg shvataju da im se interesi poklapaju – predsednikovi u pobedi na izborima, Zakerbergovi u zarađivanju novca”, napisao je Soroš, a prenosi Biznis Insajder.

Zakergberg i njegova operativna direktorka Šeril Sandberg moraju da se odreknu kontrole u Fejsbuku, rekao je Soroš i sugerisao da bi, ukoliko bude potrebno, oni morali da budu i primorani na to.

Prema njegovim rečima, pomenuti dvojac “vodi se samo jednim principom – uvećati profit bez obzira na posledice”. U svakom slučaju, oni više ne bi smeli da kontrolišu Fejsbuk.

Mark Zakerberg nije bio dostupan odgovori na pitanja Biznis Insajdera povodom najnovijih Soroševih optužbi.

Izvor: BIZLife, Business Insider

Foto: Beta/AP