Soroša ima i u „Tesli“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP/BelaSzandelszky

Investiciona firma, koju je osnovao i kojom predsedava milijarder, George Soros, preuzela je udeo u obveznicama Tesla Inc (TSLA.O) tokom prva tri meseca ove godine, dajući električnom proizvođaču automobile, koji vodi Elon Musk, izuzetnu podršku.

Kako navodi PC Press, pozivajući se na Rojters, Soros Fund Management LLC je preuzeo 35-milionski udeo u konvertibilnim obveznicama Tesla, koje dospevaju u martu 2019. godine, prema podacima koje poseduje Komisija za hartije od vrednosti SAD. Portparol Soros-a nije odgovorio na zahtev za komentar.

Konvertibilne hartije su hibridne hartije od vrednosti, bilo da se radi o obveznicama ili preferencijalnim akcijama, koje mogu da se zamene za unapred određeni broj običnih akcija. To efektivno omogućava investitoru da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom, prenosi PC Press.

Musk, koji voli Soros-a, takođe je milijarder, bio je pod pritiskom investitora da dokaže da kompanija može da reši probleme sa proizvodnjom, da zaustavi odlazak zaposlenih na seniorskim pozicijama i da reši pitanja krahova u kojima su se našla njegova električna vozila. Soros je ranije držao neke Tesline akcije, ali je prodao svoj udeo prošle godine.

Izvor: PC Press, Danas

Foto: Beta/AP/BelaSzandelszky