Sosijete preuzela deo kreditnog portfolija Jubanke

Sosijete ženeral banka preuzela je deo kreditnog portfolija klijenata Jubanke, nekadašnje Alfa banke koja je od aprila 2017. godine u stoprocentnom vlasništvu AIK banke Beograd.

Preuzet je kreditni portfolio u kojem su stambeni i keš krediti, kreditne kartice za stanovništvo, kao i krediti odobreni malim i srednjim preduzećima, saopštila je Sosijete ženeral banka.

U saopštenju je navedeno da je Sosijete ženeral banka po obimu kredita treća banka na srpskom bankarskom tržištu i da ovom akvizicijom potvrđuje i primenjuje svoju strategiju daljeg rasta na tom tržištu.

“Preuzimanje dela kreditnog portfolija Jubanke predstavlja dodatnu potvrdu strateške opredeljenosti Sosijete ženeral Srbija da učvrsti svoje poslovanje na domaćem tržištu i da doprinese stabilnosti bankarskog sektora u Srbiji”, izjavila je predsednica Izvršnog odbora banke Marija Ruseva.

Najavljeno je da će Sosijete ženeral banka kontaktirati bivše klijente Jubanke i ponuditi im svu neophodnu pomoć i podršku kako bi im omogućila da nastave da koriste bankarske proizvode i usluge na najkvalitetnijem nivou.

Sosijete ženeral Srbija posluje u Srbiji kao najstarija strana banka, a svoje prvo predstavništvo u Beogradu, za rad sa korporativnim klijentima, otvorila je 1977. godine. Banka je 2013. godine preuzela portofolio klijenata nekadašnje KBC banke.

Izvor: N1, Beta

Foto: Societe Generale