Sosijete ženeral napušta Srbiju?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Francuska bankarska grupacija Sosijete ženeral napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona. To piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se i na lokalni Capital.bg, prenosi N1.

U Sosijete ženeral su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal.

Ogranak Sosijete ženeral banke u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Moldaviji. Capital navodi da je reč o prezasićenim i trenutno neatraktavinim tržištima, zbog čega je doneta odluka o povlačenju, pogotovo što ni u jednoj od zemalja, banka nije među prve tri.

U toj banci za N1 kažu da ne komentarišu glasine i da se javnost o strateškim koracima informiše isključivo na osnovu odluke menadžmenta u Parizu.

Kancelarija Sosijete ženeral otvorena je u Beogradu još 1977. godine, da bi 1991. prerasla u banku. To je jedina banka sa stranim kapitalom koja je u Srbiji radila tokom devedesetih godina prošlog veka. Ima mrežu od oko 100 ekpozitura i među vodećim je bankama u zemlji.

Izvor: N1

Foto: Promo

Komentari 5

 1. Minja

  Sa vrlo neljubaznim osobljem (bar u Bačkoj Palanci)

 2. Filozof

  Nadam se da ćete u nekom tekstu pisati i koliko je ljudi ostalo bez posla odlaskom ove banke iz Srbije.
  Ma dajte, a baš nam je ekonomski lepo krenulo i narod je počeo da oseća boljitak.

 3. Bane

  Mozda mi otpisu tek podignut stambeni kredit

 4. bile

  Šta će sada ovi naši plaćenici koji su listom tamo radili?

 5. Fahrudin

  To je siguran znak da ce uskoro rat na ovim prostorima , cuj povlace se zbog neatraktivnog polozaja.