“SPAS ZA NAS”: Najbolji nemački investicioni projekat u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Kompanija najvišeg kvaliteta, nemački Kontinental, dolazi u Novi Sad, rekao je premijer Aleksandar Vučić, dodajući da će zaposliti 500 inženjera.

On je istakao da će bruto plata biti 2.300 evra, što je višestruko viša plata od naše zarade. Vučić je istakao da će to će omogućiti da oni koji su najškolovaniji mogu da ostanu u zemlji.

Premijer je istakao da Kontinental u Srbiji već zapošljava više od 1.000 ljudi. “Kao spejs šatl, to je nešto što Srbija nije imala i na čemu sam zahvalan prijateljima iz Kontinentala”, dodao je on.

“Ovo je nova investiciona liga u Srbiji. Srbija više nije mesto za proizvodnju najniže vrednosti, iako je i to bolje nego da nemate posao. Srbija postaje atraktivno mesto za ulaganje, od danas Srbija počinje da razvija delove koje ćemo i mi i drugi širom sveta da proizvode”, istakao je Vučić.

“Ovaj projekat je rezultat mnogo godina rada i teških pregovora, ali je deo onoga što je bila naša vizija i ovo je trešnja na torti za sve investicije koje smo imali u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je dodao i da je ovo signal za sve ostale investicije koje će doći iz Nemačke. Ovo je do sada najbolji nemački investicioni projekat u Srbiji, zaključio je on, dodajući da dolazak Kontinentala nadmašuje sve projekte po bilo kom kriterijumu.

“Ovo je za nas spas”, poručio je Vučić.

Pomenuta kompanija će od 1. jula u Novom Sadu početi razvoj softverskih i inovacionih rešenja za mobilnost.

Izvor: B92, BIZLife

Foto: Beta