• English
X

Poslovne vesti

Splasnulo razočarenje ministarke u rad kineske kompanije

PinterestFacebookTwitterShare

Dva dana nakon što se razočarala u rad kineskih izvođača na deonici Koridora 11, resorna ministarka Zorana Mihajlović “spušta loptu”, a oglasili su se i kineski ambasador, kao i bivši predsednik, koji se sada bavi saradnjom sa Kinom i Rusijom, prenosi N1.

“Kineski ambasador me je izvestio da je razgovarao, odnosno da je uputio pismo direktoru Šandonga u Kini, videćemo ako možemo da pomognemo da se radovi ubrzaju, svakako ćemo naći rešenje.”

Uvek smo nalazili rešenje, nema razloga da to i sad ne uradimo, rekla je ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je sa predsednikom Srbije, kineskim ambasadorom i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom, obišla radove na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca.

Povezane vesti

Tako misli i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i poziva kineske kompanije da poštuju dogovore i rokove.

“Ja kao ambasador, ali u isto vreme i kao običan čovek, ne mogu ja sve. Ali, budite uvereni, daću sve od sebe da unapredimo prijateljske odnose između Kine i Srbije”, poručio je kineski ambasador.

Tom poslu posvećen je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić.

“Vi ćete biti obavešteni o brojkama, kilometrima, tonama, milijardama… Važnije od svega je to što mi možemo da iskoristimo šansu koja se, evo, našoj generaciji pružila, da Kina u svojoj strateškoj viziji Evrope na prvo mesto stavi Srbiju”, izjavio je Nikolić.

Da je prijateljstvo dve zemlje odlično, smatra i predsednik Aleksandar Vučić. “Prijateljstvo Srbije i Kine je čelično i to prijateljstvo ne možete da srušit”, rekao je Vučić.