Sporazum Srbije i Britanije o drumskom transportu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i britanski ministar za transport Džesi Norman potpisali su u Londonu Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije.

Mihajlović je izjavila da je ovo „važan dan pre svega za srpske prevoznike“, jer potpisani sporazum predviđa potpunu liberalizaciju drumskog saobraćaja između Srbije i Velike Britanije i prevoz tereta bez dozvola i licenci koje su do sada predstavljale problem.

„Ovo je dobra vest za srpske prevoznike imajući u vidu činjenicu da su robna razmena i broj prevoza koje oni obavljaju sa Velikom Britanijom u stalnom porastu. Razgovarali smo i o vazdušnom saobraćaju i bilateralnom sporazumu koji ćemo uskoro usaglasiti u toj oblasti“, rekla je Mihajlović.

Sporazumom o međunarodnom drumskom saobraćaju između Velike Britanije i Srbije znatno se poboljšava pozicija srpskih transportera u međunarodnom prevozu tereta, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Norman je, kako se navodi, rekao da je sporazum ogroman korak napred za obe zemlje i dalju međunarodnu saradnju. „Izuzetno sam zadovoljan zbog postignutog dogovora, to je važno za moju zemlju, važno je i za Srbiju“, rekao je britanski ministar.

Pre sastanka, održanog u zgradi britanskog parlamenta, Mihajlović je sa saradnicima obišla najveće gradilište u Velikoj Britaniji i Evropi, izgradnju pruge ispod Londona. Reč je o projektu vrednom više od 15 milijardi funti.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay