Srbija voz uvodi stjuardese

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Srbija voz

Preduzeće Srbija voz odlučilo se za nove usluge kako bi privuklo što veći broj putnika.

Putnici u vozovima na linijama ka Novom Sadu i Baru mogu odnedavno da kupe piće ili grickalice tokom vožnje, a poslužuju ih stjuardese, poput onih u avionu.

Ova usluga će uskoro biti uvedena i na relaciji od Beograda do Vršca. To je samo jedna od novina koju je preduzeće Srbija voz uvelo kako bi građanima putovanje učinilo prijatnijim.

Jugoslav Jović, v. d. direktora Srbija voza, kaže da je ova usluga uvedena u probnom periodu od tri meseca, a da će se 11 odsto prihoda sliti u kasu ovog javnog preduzeća.

Srbija voz je jedno od četiri preduzeća koja su osnovana pre tačno dve godine podelom Železnica Srbije.

Nismo menjali cenu karata od 2010, tako treba i da ostane. Prihode ne bismo značajno povećali podizanjem cena, već bi nam se više isplatilo znatno povećanje broja putnika. To smo postigli na svim linijama na kojima je pruga dobra i gde smo konkurentni ostalim prevozima.

Jović kaže da su najpopunjeniji vozovi na relaciji od Vršca do Beograda, koji na tom delu pruge dostižu brzinu od 100 kilometara na čas i razdaljinu između ova dva grada prelaze brže od autobusa.

Takođe, velika popunjenost kapaciteta je na relaciji Beograd – Novi Sad, oko 70 odsto, sa tendencijom stalnog rasta.

Jović kaže da se putnici još nisu navikli na podelu među železničkim firmama, pa se na Srbija voz neretko svali gnev korisnika koji na željenu destinaciju nisu stigli na vreme zbog kvara na pruzi.

Napominje da je nabavkom 21 elektromotorne i 39 dizelmotornih garnitura znatno podignut nivo kvaliteta prevoza, ali da on zavisi i od stanja železničke infrastrukture.

Izvor: Novosti

Foto: Srbija voz

Komentari 2

  1. Zoran Minić, Viktora Igoa 5, Bgd

    Niti je ovo u Srbiji niti je Srbijavoz na slici. Avanti prevaranti!

  2. Marko

    Bolje bi bilo da se srede pruge i urede železničke stanice!!!! Novi vozovi po starim prugama ….. a stanice su tek posebna priča, ne zna se koja je zapuštenija od koje…