Srpska fabrika stakla u raljama stečaja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Privredni sud u Kragujevcu danas nije doneo konačnu odluka o tome da li će Srpska fabrika stakla u Paraćinu otići u stečaj ili će predlog biti odbijen.

Potrebno je izvodjenje novih dokaza, rekao je agenciji Beta sudija i predsednik Privrednog suda Branislav Jovović.Po njegovim rečima novi dokazi treba da budu izvedeni na zahtev punomoćnika Staklare, zbog čega je potrebno da se pribave dokumenta domaćih i inostranih vlasti, medju kojima ;četiri ugovora o potraživanjima iz Britanskih Devičanskih ostrva, Sejšela i Republike Bugarske.

„Neizvesno je kada će biti zakazano novo ročište, najverovatnije ga neću zakazivati dva do tri meseca, jer je za pribavljanje novih dokaza iz inostranstva potrebno vreme“, rekao je Jovović.

U Privrednom sudu u Kragujevcu četvrti put se raspravlja o stečaju paraćinske Staklare, a Jovović je ocenio da je taj predmet „izuzetno težak i kompleksan“.

Stečaj je u Staklaru bio uveden 20. septembra prošle godine, na predlog čačanske firme Veksilum koja je tvrdila da od Staklare potražuje više od 47 miliona evra.

Međutim, na žalbu Opštine Paraćin i poverioca fabrike, Apelacioni privredni sud je 6. decembra poništio rešenje o stečaju Privrednog suda sa obrazloženjem da je činjenično stanje utvrđeno pogrešno ili nepotpuno.

Izvor: Beta

Foto: youtube

Piše: B.M.