Srpske firme sa 100 i više zaposlenih možda dobiju vrtiće

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je snaga srpske privrede u tome koliko su jake domaće kompanije i koliko povećavaju proizvodnju i izvoz.

Mihajlović je, uoči svečane dodele priznanja “Moj izbor” najboljim domaćim proizvodima i brendovima, rekla da 15 kompanija koje će dobiti priznanje zapošljavaju 40.000 ljudi, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Njihov uspeh je rezultat sinergije znanja, stvaralaštva i vizije samih kompanije i svega što radi država, kojoj je stalo da kompanije imaju dobre uslove za rad i da šire poslovanje i van granica Srbije, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je najavila i da će Koordinaciono telo Vlade Srbije za ravnopravnost predložiti da kompanije i fabrike, koje uz subvencije države zapošljavaju radnike, u ugovoru dobiju preporuku da ukoliko zapošljavaju više od 100 ljudi organizuju prostor u kojem će se čuvati deca zaposlenih.

To nije trošak, već investicija u zaposlene koji bi svakako imali veću produktivnost kada znaju da su im deca blizu, da su tu pored njih, da su na sigurnom. I mislim da bi i poslodavci podržali ovako odgovorno poslovanje, rekla je Mihajlović.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Pixabay