Srpski organski proizvodi na sajmu Biofah 2019. u Nirnbergu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Privredna Komora Srbije (PKS) saopštila je danas da će sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) prvi put organizovati nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu organske hrane „Biofah 2019“ (Biofach) u Nirnbergu, koji će biti održan od 13. do 16. februara.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije, devet domaćih kompanija predstaviće širok asortiman proizvoda –  od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirćeta i snekova, navodi se u saopštenju.

Na sajmu „Biofah 2019“, uz podršku Nacionalne asocijacije „Serbija organika“ (Serbia Organica) i nemačke razvojne agencije GIZ-a, izlagaće „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Suncokret“ iz Hajdukova, „Drenovac“ iz Arilja, „Zadrugar“ iz Ljubovije, „All Natural Foods“ iz Nove Pazove, „Den Juro Organic“ iz Beograda, „Jovanjica“ iz Beograda, „Mondi Lamex“ iz Kraljeva i „Menex“ iz Kruševca.

Biofah je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara, od 1990. godine, održava u Nirnbergu.

Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM).

U fokusu diskusije ove godine biće odnosi između organskog i zdravlja – „Zdravo poslovanje u zdravoj sredini znači zdrava hrana“.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay