Srpskim auto-putevima do 130 km na čas

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljuje da će predložiti da se maksimalna brzina na auto-putu poveća sa 120 na 130 kilometara na sat, kao što je u evropskim zemljama.

“Uskoro ćemo imati najmoderniji auto-put. Možda, takođe, treba razmišljati i to će biti jedan od mojih predloga da razgovaramo sa svima – da dođemo i na onu evropsku brzinu za auto-puteve, a to je 130 kilometara na sat”, naglasila je ministarka.

Mihajlovićeva je rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na auto-putu pošto se mnogo ulaže u održavanje. “Imamo, zaista, moderan auto-put i pokrenuću to pitanje”, dodala je ministarka.

Mihajlovićeva je kritikovala izvođače radova na delu Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoja, u blizini Bujanovca, i zatražila da pojačaju radove kako bi ta deonica bila gotova u predviđenom roku – do novembra.

Tokom obilaska radova, zajedno sa direktorima Koridora i Puteva Srbije, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, ministarka je zatražila od izvođača da povećaju broj radnika i mašina.

Reč je o veoma važnoj deonici Koridora 10, dugoj 8,06 kilometara, istakla je ministarka i ukazala da su izvođači otprilike na polovini radova.

Do kraja godine bi trebalo da se iz Beograda do Čačka stiže za sat vremena, rekla je ranije Zorana Mihajlović i dodala da danas imamo 200 kilometara puteva više nego pre tri-četiri godine.

Prema njenim rečima, Srbija je spremna i da gradi auto-put Beograd–Sarajevo i već je urađena studija izvodljivosti, ali BiH mora da se dogovori o ruti na njihovoj teritoriji.

Izvor: RTS

Foto: FI

Komentari 1

  1. ssss

    Novi Sad-Subotica u takvom je stanju da sve preko 50km na sat ravno ruskom ruletu