Šta se ovih dana najviše kupuje preko interneta u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Oglasni portal KupujemProdajem.com objavio je polugodišnji „Letnji KP Pregled“, publikaciju koja demonstrira najvažnije trendove internet trgovine u Srbiji.

Podaci govore da je zabeležen godišnji rast od 9,7% u broju predmeta prodatih preko ovog portala. Tom rastu najviše je doprinela trgovina u kategorijama Nameštaj (rast od 49%), Odeća (31%), Bicikli (23%), Sport i razonoda (22%), a potom slede kategorije Konzole i igrice, Kućni aparati i elektronika, Alati i oruđa, Muzika i instrumenti i dr.

Kada je u pitanju vrednost prodatih predmeta, snažno rastu pojedine grupe. Primera radi, oprema za fitnes i aerobik je zabeležila gotovo trostruki godišnji rast u volumenu trgovine u evrima, a prate je, između ostalih, tepisi, kuhinje, stanovi, splavovi i poljoprivredno zemljište. Posebno se ističe podatak da je trgovina Huawei telefonima, takođe gledano u volumenu u evrima, porasla za čak 86%, što govori o veoma snažnom trendu rasta popularnosti kineskih smartfon brendova.

„Letnji KP Pregled“ je ukazao i na veliki uticaj proleća na kupoprodajne aktivnosti. Ukupan broj prodatih predmeta je tokom prolećnih meseci za oko 25% veći nego tokom leta, odnosno oko 10% veći nego tokom jeseni i zime.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay