STADA nastavlja strateško proširenje OTC portfolija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

STADA Arzneimittel AG nastavlja da jača svoju poziciju kada su u pitanju brendirani zdravstveni proizvodi koji se izdaju bez recepta. Kompanija je kupila prava na medicinski šampon protiv peruti Nizoral od kompanije Janssen Pharmaceutica NV (član Johnson & Johnson porodice kompanija). Ovaj šampon je 2017. godine generisao prodaju u vrednosti od oko 33 miliona evra u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

“Sa Nizoralom, STADA dodaje jedan globalno uspostavljen brend u svoj portfolio koji je izuzetno cenjen kako od strane medicinskih radnika tako i od strane kupaca i za koji verujemo da ima veliki potencijal za dalji razvoj. Zajedno sa tretmanom za vaške na glavi – Hedrin, Nizoral učvršćuje našu poziciju u odnosu na konkurenciju u segmentu u vezi sa proizvodima za kosu i kožu glave. Ovo je jedna od najvećih transakcija poslednjih godina i naglašava našu težnju da budemo jedan od vodećih snabdevača OTC proizvoda u Evropi,” istakao je generalni direktor STADE, dr Klaudio Albreht.

Tržišni udeo Nizorala u oblasti Evrope, Bliskog Istoka i Afrike je nekoliko puta veći od najbližeg konkurenta, što ga čini ubedljivim liderom među medicinskim šamponima proziv peruti. Više od 50% godišnje prodaje se generiše u Rusiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Poljskoj i na Bliskom Istoku. Pored krovnog brenda Nizorala, STADA je takođe kupila lokalne brendove Nizoril, Nizorelle, Terzolin, Fungarest, Ketoderm, Oranozol i Triatop. Nizoral krema za kožne infekcije će biti deo nabavke samo u Italiji i Danskoj; u svim ostalim zemljama ova krema ostaje u vlasništvu kompanije Janssen Pharmaceutica NV i njenih afilijacija.

Šampon protiv peruti se prodaje pod brendiranim nazivom Nizoral u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. “Uzbuđeni smo što ćemo Nizoral uključiti u naš portfolio i dodatno proširiti naše prisustvo na tržištu zdravlja potrošača. Prodaja u Poljskoj je 2017. godine dostigla cifru od 2,90 miliona evra, u Mađarskoj 570.000 evra, u Slovačkoj 350.000 evra i u Češkoj 300.000 evra. U narednih nekoliko meseci blisko ćemo sarađivati sa prodavcem kako bismo omogućili neometanu tranziciju distribucije”, rekao je dr Ronald Zeliger, CEO of Hemofarm.

Medicinski sastojak ketokonazol, koji su razvili kompanija Jassen Pharmaceutica NV i njene afilijacije, predstavlja aktivni sastojak koji se najviše propisuje za lečenje peruti. To je ono po čemu se Nizoral razlikuje od čisto kozmetičkih šampona protiv peruti i čini ga značajno efikasnijim u lečenju simptoma kao što su perut, crvenilo i svrab na koži glave, kao i njihovih uzroka. Dugo dejstvo Nizorala koje traje do sedam dana ga takođe čini veoma efikasnim u borbi protiv uporne peruti.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo