Stečajni upravnik Er Berlina tuži Etihad, traži dve milijarde evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Air Berlin

Stečajni upravnik Er Berlina (Air Berlin), koji je bankrotirao, tužio je nekad najvećeg deoničara te aviokompanije Etihad, sa zahtevom da prevozni iz UAE plati dve milijarde evra, saopštio je sud u Berlinu.

Berlinski sud saopštio je da se u tužbi navodi da Etihad nije ispunio svoje finansijske obaveze prekidom finansiranja Er Berlina.

Sud je naveo da je Etihad pomagao Er Berlinu i da je u aprilu 2017. poslao pismo nemačkoj kompaniji s uveravanjima da će nastaviti da ga podržava 18 meseci. Finansiranje je međutim prekinuo u avgustu 2017, zbog čega je Er Berlin pokrenuo postupak za bankrot.

U tužbi se traži 500 miliona evra naknade, kao i nespecifikovana druga šteta, što sud procenjuje na oko dve milijarde evra.

Etihad ima rok do januara da reaguje.

Izvor: Beta

Foto: Air Berlin

Komentari 1

  1. Mučenik

    Globalni dug u svetu narastao je prošle godine na rekordnih 184 biliona dolara, što odgovara iznosu od preko 86.000 dolara po osobi, što je dvostruko iznad prosečnog dohotka po stanovniku planete. Javni dug Srbije je oko 23,72 milijarde evra što je 59% BDP ili po stanovniku oko 3.400 evra. U ovome ja kao građanin-beda Srbije ne dugujem ništa, već Vučić mi dug e više od 5.000 evra od otete penzije, a duguje mi što je od nas napravio najveću bedu u Evropi i šire. On je prepametan, ali se pravi naivan i nas računa na ovce. Ovce se šišaju ne što im je vrućina leti, već gazdi je potrebna vuna, pa je i ovci dobro, ladovina je, a gazda pravi profit i trlja ruke. S onim pismom zahvalnosti penzionerima neka obriše zadnjicu, ukoliko je ima.. On je državu zadužio za 12 milijarde evra, ima će šta da se ukrade, a da li može da se “uteče”?