Stižu potencijalni koncesionari aerodroma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Predstavnici pet stranih kompanija zainteresovanih za upravljanje aerodromom Nikola Tesla boraviće tokom naredne sedmice u Beogradu kako bi se upoznali sa detaljima poslovanja tog preduzeća, pišu Novosti.

Po navodima lista, u konkurenciji za koncesiono upravljanje aerodromom su francuska kompanija Vinci erports, švajcarsko-francuski konzorcijum Merdijam istern Jurop investments, indijsko-grčki konzorcijum koga čine GMR infrastrakčer limitid i Terna, kineski konzorcijom Hejna er trevel servis i južno-korejsko-tursko-kiparski konzorcijum Inčion internešnel erport korporejšn.

Na pretkvalifikacioni konkurs za beogradski aerodrom ranije se javilo 27 kompanija, a u drugi krug je ušlo njih pet i one bi trebale da do polovine septembra dostave obavezujuće ponude.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar aerodroma Nikola Tesla.

“Zvanično sve bi trebalo da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora”, najavila je ministarka.

Izvor: Beta

Foto: YouTube