X
  • English
X

Poslovne vesti

Struja MIRUJE, Vlada i MMF različito o ceni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Kejs Martejn izjavio je da nije bilo nikakvih zaključaka u razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije o ceni struje.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je potvrdio da je sa misijom MMF razgovarano o poskupljenju struje, ali da nije napravljen nikakav dogovor o tome.

„Razgovarali smo o povećanju cene struje, ali Vlada i MMF imaju različite poglede o tome, i po pitanju opravdanosti i o visini cene“, kazao je Mali na konferenciji za novinare na kraju posete misije MMF povodom druge revizije tekućeg savetodavnog aranžmana.

On je dodao da ne može da govori o tome koliko bi električna energija trebalo da poskupi, jer nema konkretnog dogovora sa predstavnicima MMF.

Šef misije Jan Kejs Martejn je takođe kazao da je u razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije bilo reči o ceni struje i da o tome nema nikakvih zaključaka.

„To je važno pitanje u Srbiji, kao i u drugim zemljama“, rekao je Martejn i ocenio da cena struje mora da bude takva da ostavi dovoljno prostora za održavanje sistema i za investicije, ali da postoji i socijalni aspekt.

Istakao je da je „potrebno ponaći dobru ravnotežu između tih aspekata“.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Pixabay