Svake godine novi poslovni centar

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Skanska, jedna od vodećih kompanija iz oblasti građevinarstva, najavila je plan da svake godine pokrene razvoj i izgradnju po jednog novog poslovnog centra u mađarskoj prestonici, Budimpešti. Ovako visok nivo održivog širenja poslovanja podrazumeva i potrebu za dodatnim podizvođačima iz građevinskog sektora, stvarajući odličnu priliku i za srpske građevinske kompanije i radnike.

Skanska je jedna od vodećih kompanija u oblasti građevinarstva, čije je poslovanje fokusirano na odabrana tržišta širom Evrope i SAD. Prateći globalne trendove u oblasti urbanizacije i demografije, i zahvaljujući tome što prednjači u oblasti održivosti, Skanska pruža konkurentna rešenja za jednostavne, ali i za najkompleksnije građevinske poduhvate, stvarajući  održivu budućnost za kupce i zajednice. Grupa zapošljava oko 40.000 ljudi, a njen prihod od prodaje iznosio je 161 milijardu švedskih kruna (oko 15.6 milijardi EUR)  u 2017. godini.

U susednoj Mađarskoj, kompanija je poznata po inovativnim graditeljskim poduhvatima, koji uključuju zelene poslovne zgrade prijatnog okruženja, u kojima preduzeća razvijaju svoje poslovanje. Tokom više od 30 godina graditeljskog iskustva, Skanska je razvila oko 216.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora, od kojih su 36.000 kvadratnih metara trenutno u izgradnji.

Projekti koje razvija Skanska u Mađarskoj podrazumevaju poslovne prostore vrhunskog kvaliteta na odličnim lokacijama, koji osiguravaju uspeh i zadovoljstvo zakupaca i invesitora. Sve investicije kompanije Skanska u Mađarskoj poseduju LEED sertifikat, koji potvrđuje njihovu usaglašenost sa principima održivog razvoja, optimalne potrošnje energije i kvalitetnog radnog okruženja.

Plan kompanije Skanska je da svake godine pokrene izgradnju jednog novog poslovnog centra, stalno tražeći priliku da unapredi svoj građevinski portfolio u Budimpešti na način koji osigurava održiv biznis plan za narednu godinu. Ovaj tempo kontinuiranog priliva projekata znači da kompanija Skanska traži, i da će tražiti podizvođače za dugoročnu saradnju.

Skanska nudi bezbedno radno okruženje, sa izuzetnim zdravstvenim i bezbednosnim standardima, pokazujući i u praksi svoju brigu za život ljudi i zaštitu životne sredine. Kroz saradnju na ključnim razvojnim projektima, kompanija pruža treninge i obuke za svoje partnere i posvećuje svake godine čitavu nedelju zdravlju i bezbednosti. Na ovaj način, Skanska  pokazuje svoje etičke stavove i odnos poštovanja prema  radu, pa zbog toga prednjači kada je reč o zaštiti i blagostanju na radnom mestu. Poznata je i po jedninstvenom pristupu kojim neguje i stvara dugoročne odnose sa svim svojim dobavljačima. Kompanija Skanska neguje odnos saradnje, gde svi mogu zajedno da rade na kreiranju rešenja koja smanjuju troškove, smanjuju rizike i poboljšavaju standarde održivosti. Ovo predstavlja odličnu priliku za građevinske kompanije i kvalifikovanu radnu snagu u Srbiji.

Izvor: BIZLife magazin