Sve je više rudara: Bitkoin duplirao prodaju grafičkih kartica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Građani Srbije sve više trguju preko interneta, a ove godine posebno veliki rast zabeležila je kupoprodaja nameštaja i bicikala, dok podaci o trgovini grafičkim karticama dokazuju da nas nije zaobišao trend „корапја“ bitkoina, saopštio je juče portal kupujemprodajem.com, a prenosi Danas.

„КР Pregled 2017“ pokazuje da se najviše trgovalo mobilnim telefonima, kompjuterima i kompjuterskom opremom, kućnim aparatima, te auto delovima i auto opremom. U ukupnom broju prodatih stvari, trgovina preko ovog sajta ove godine porasla je za 10 odsto.

„Posebno interesantno deluje podatak da je tokom prethodnih 12 meseci izuzetno porasla trgovina skupim grafičkim karticama, sa oko 500.000 evra koliko je prosek prometa za 2015. i 2016, na čak oko 1,2 miliona evra koliko iznosi promet ove godine. Nema nikakve sumnje da je ovaj dramatični rast uzrokovan masovnim ,,kopanjem“ bitkoina i drugih kriptovaluta u Srbiji, buduči da su upravo procesori moćnih grafičkih kartica glavni alat za ovaj sve popularniji posao“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay