Svečano otvoren Delta Planet – prvi šoping mol u Banjaluci

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Danas je svečano otvoren Delta Planet u Banjaluci, najveći šoping mol u Bosni i Hercegovini – investicija srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, vredna 70 miliona evra.

Ovom događaju prisustvovali su i prisutnima se obratili Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Miroslav Mišković, predsednik Delta Holdinga.

Tokom gradnje, kako je rečeno na otvaranju, angažovano je 725 ljudi, a Banjaluci i celoj regiji „doneće“ 2.000 novih radnih mesta.

Ovaj šoping mol se prostire na 62.500 m2, ima više od 100 radnji i doveo je više od 40 novih brendova na tržištu BiH. Delta Planet predstavlja novu planetu šopinga i zabave za celu porodicu i jedinstveni je objekat ovog tipa u Banjaluci.

„Posle hotela InterContinental u Ljubljani, mi otvaramo ovaj šoping u Banjaluci, a iduće nedelje u Varni, u Bugarskoj. To je deo regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog Mora“, rekao je predsednik Delte Miroslav Mišković.

„Mi uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu“, dodao je Mišković.

Predsednik Republike Srpske je rekao da taj tržni centar ne menja samo način života u Banjaluci, već predstavlja i „civilizacijski doprinos“.

Nedelju dana kasnije, 28. marta, prvi posetioci ući će u Delta Planet u Varni, letovalištu na bugarskom delu Crnog Mora. Taj projekat je još veći, koštao je ukupno 120 miliona evra i zauzima 110 hiljada kvadratnih metara. Na usluzi bugarskim građanima i brojnim turistima biće 2.500 zaposlenih.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife