Švedska kompanija počela probnu proizvodnju u Paraćinu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo/www.rimaster.se

Švedska kompanija “Rimaster”, koja se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, započela je probnu proizvodnju u iznajmljenoj hali pored auto puta u Paraćinu, gde sada radi prva grupa operatera koja je prošla obuku u inostranstvu.

Nakon obuke radnika u Švedskoj, Poljskoj i Kini, gde se nalaze “Rimasterove” fabrike, probna proizvodnja počela je i u Paraćinu, gde se nalazi jedina fabrika te kompanije u Srbiji.

Očekuje se da u probnoj proizvodnji radi pedesetak radnika koji će kasnije obučavati nove grupe radnika, rekao je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović koji je obišao pogon sa predstavnicima kompanije i menadžmenta.

“Opština Paraćin priprema dokumentaciju za izgradnju industrijskog parka u Industrijskoj zoni Zmič. U toku je izrada projektne dokumentacije i uskoro treba očekivati raspisivanje javnih nabavki za izvođenje radova. Dobili smo i saglasnost Vlade Srbije. Do kraja godine, ako sve bude po našim planovima, izgradićemo objekat za potrebe ‘Rimastera’, koji ćemo im dati u zakup po tržišnim uslovima”, kazao je Paunović.

Trebalo bi da se za godinu dana u fabrici zaposli još 200 novih radnika, a kako je najavio investitor, u planu je zapošljavanje do 1.000 radnika.

Konkurs za zapošljavanje u švedskoj kompaniji će praktično stalno biti otvoren, a trenutno su najpotrebniji operateri.

Zainteresovani se mogu prijaviti bez obzira na stručnu spremu, jer je zbog specifičnog načina proizvodnje, neophodno da prođu odgovarajuću obuku.

Kompanija “Rimaster” u ponudi ima 25.000 proizvoda, a godišnji obim proizvodnje je oko 80 miliona evra.

Izvor: Beta

Foto: promo/www.rimaster.se