Svetoslav Atanasov novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

PinterestFacebookTwitterShare

Svetoslav Atanasov imenovan je na poziciju generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Na čelo kompanije on dolazi sa mesta generalnog direktora Coca-Cola HBC Bugarska na kojoj je bio od 2014. godine.

Kako je saopšteno, svoju karijeru u kompaniji započeo je 1999. godine, u okviru programa prakse i ubrzo dobio posao u marketing timu. Od 2006. godine bio je na nekoliko ključnih pozicija u sektorima prodaje i marketinga, a od 2010. godine je zadužen i za saradnju sa ključnim kupcima. Ubrzo je preuzeo funkciju menadžera prodaje za celu zemlju i posle tri godine stupio na poziciju generalnog direktora.

Aleksandar Ružević, posle tri godine na čelu kompanije Coca-Cola HBC Srbija, svoju karijeru nastavlviće u Coca-Cola HBC Rusija. Kao novoimenovani generalni direktor najvećeg tržišta u okviru Coca-Cola HBC Grupe koje pokriva više od 140 miliona stanovnika, Ružević će svojim znanjem i ekspertizom voditi tim od 10.000 ljudi.

Coca-Cola HBC Srbija zapošljava 1.000 ljudi. Dodata vrednost u ekonomiji Srbije dostiže 225 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda. Na svaki evro dodate vrednosti u Coca-Cola sistemu dolazi još sedam evra dodate vrednosti u široj privredi.