Svi bi da budu domaćini Amazona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Gigant u elektronskoj trgovini Amazon objavio je danas skraćen spisak od 20 gradova koje razmatra za svoje drugo sedište, sa najvećom koncentracijom gradova na severoistoku SAD.

Lista je skraćena sa  238, koliko je u oktobru stiglo ponuda za domaćina novoj Amazonovoj centrali. Amazon je tada naveo da su ponude stigle iz 43 američke države, iz glavnog grada SAD Vašingtona, iz Portorika, tri meksičke države i šest kanadskih provincija. U skraćenom spisku nalazi se jedan grad u Kanadi, Toronto, a svi ostali su u SAD.

Amazon čije sedište je u Sijetlu planira da uloži pet milijardi dolara u svoje drugo sedište gde bi mogao da zaposli do 50.000 ljudi u gradu koji izabere.

U danas objavljenoj listi nalaze se Atlanta, Ostin u državi Teksas, Boston, Čikago, Dalas, Denver, Indianapolis, Los Andjeles, Majami, Njujork, Filadelfija, Toronto u Kanadi, Vašington, Pitsburg, Roli u američkoj državi Severnoj Karolini, Nešvil u Tenesiju, Njuark u državi Nju Džersi, Kolambus u državi Ohajo. Takođe su navedni severna Virdžinija i Okrug Montgomeri u Merilendu kao potencijalne lokacije.

Izvor: Amazon

Foto: Beta/AP