Svi frižideri Gorenja biće iz Valjeva

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Gorenje

Fabrika Gorenje Valjevo, članica Gorenje grupe koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske Hajsens grupe, u narednom periodu će postati evropski centar te grupacije za rashladnu tehniku.

Ovih dana se privodi kraju prebacivanje preostalog dela proizvodnje frižidera nove generacije iz Slovenije u grad na Kolubari, reč je o produkciji oko 150.000 uređaja godišnje i u taj poduhvat je investirano oko četiri miliona evra.

Očekuje se da najkasnije od 1. aprila kompletna rashladna tehnika Gorenja bude proizvedena u Valjevu, a u planu je da pored postojećih pogona, na lokaciji nekadašnje fabrike Elind bude izgrađena još jedna velika proizvodna hala.

Kapacitet će biti 750.000 uređaja godišnje,. Planirano je da probna proizvodnja u novom pogonu, koji će zapošljavati novih hiljadu radnika, počne u oktobru 2020, a redovna u januaru 2021. godine.

Upravo je u toku selidba proizvodnje svih frižidera i posebne linije ugradnih frižidera iz Velenja u Valjevo, koja bi uskoro trebalo da bude završena i očekujemo da njihova proizvodnja ovde počne 1. aprila, možda i ranije, poručio je direktor Gorenja Valjevo Simon Kumer.

Prosečna neto zarada za januar 2019. iznosila je nešto manje od 52.000 dinara.

Izvor: Politika

Foto: Gorenje