“Tanak” status 100.000 radnika na lizing

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nijedan sindikalni amandman na tekst Zakona o agencijskom zapošljavanju nije prihvaćen, pa će tako odnos između zaposlenih i posrednika, kako oni tvrde, i dalje ostati u velikoj meri nedefinisan.

To se dešava zato što oni koji zvanično nisu socijalni partneri, poput Saveta stranih investitora i Američke privredne komore, imaju veliki uticaj na naše zakonodavstvo, tvrde u Savezu samostalnih sindikata. Od njihove volje, između ostalog, zavisi i donošenje ovog propisa.

Novi zakon trebalo bi da reši status oko 100.000 radnika koji do posla dolaze isključivo uz posredovanje gotovo 80 agencija. Na taj način bi se rešio i višegodišnji pravni vakuum uslovljen nepostojanjem propisa kojim se reguliše rad na lizing.

Radna grupa nedavno je završila rad na Zakonu o agencijskom zapošljavanju i očekuje se da on bude usvojen do kraja godine.

Naš predlog da mora da postoji finansijska garancija za svaku agenciju koja želi da se bavi ovim poslom je odbijen. Tako da će i dalje agencije moći da osniva ko god hoće, pa ako poslodavac ne isplati radniku zaradu, ni agencija neće imati garantovana sredstva kažu u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Naglašavaju da nije prihvaćeno ni da samo 10 odsto zaposlenih u firmi može da angažuje agencija, a da za ostale mora da se traži odobrenje Ministarstva rada.

Nacrt zakona predviđa da radnik preko jedne ili više agencija za zapošljavanje može da radi kod istog poslodavca do 24 meseca, a u slučaju da ostane na radu i nakon isteka dve godine može da dobije ugovor o radu na neodređeno vreme, ali samo u slučaju ako pokrene postupak pred sudom protiv poslodavca.

Predviđeno je da radnici angažovani na ovaj način imaju ugovor o radu na određeno ili neodređeno vreme, ali ne i druge ugovore o radnom angažovanju.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay