Tehnološki gigant ulaže MILIJARDU USD u ekonomski oporavak Italije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Američki tehnološki gigant Gugl objavio je da će u narednih pet godina uložiti više od 900 miliona dolara za pomoć Italiji u ekonomskom oporavku usled koronakrize.

„Gugl je ponosan što je partner u ekonomskom oporavku Italije. Danas najavljujemo “Italia in Digitale”, novi plan za ubrzanje ekonomskog oporavka zemlje nudeći podršku preduzećima i ljudima koji traže posao”, rekao je izvršni direktor Gugla Sander Pičai.

Ideja je ubrzati ekonomski oporavak ove države nakon pandemije koronavirusa nudeći alate, obuku i partnerstva preduzećima i ljudima koji su ostali bez posla.

„Gugl je sada posvećen da pomogne više od 700.000 Italijana, s ciljem da ukupan broj do kraja 2021. dostigne više od milion”, naveo je Gugl u saopštenju.

Italija je jedna od teže pogođenih zemalja u Evropi, a koronakriza je najviše zahvatila ugostiteljstvo, logistiku, saobraćaj i trgovinu.

Kao što je pokazao Italijanski statistički institut (ISTAT), krizom je pogođeno 34 odsto italijanske proizvodnje.

Takođe je obustavljena aktivnost i poslovanje 2,2 miliona preduzeća, što čini 49 odsto od ukupnog iznosa, pritom je i 65 odsto celokupnog izvoznog posla bilo zatvoreno.

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay