Telekom “pikira” kablovske operatere

“Telekom Srbija” je u pregovorima sa pojedinim kablovskim operaterima i planira preuzimanje nekoliko kompanija u ovoj oblasti, najavio je generalni direktor “Telekoma Srbija” Predrag Ćulibrk.

U razgovoru za “Večernje novosti”, on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da “Telekom Srbija”, kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.

Kaže i da “Telekom Srbija” ima finansijskih kapaciteta za te planove.

“Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbje, mislim da možemo još značajnije da investiramo i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama”, ističe Ćulibrk.

On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46 odsto na tržištu mobilne telefonije i oko 25 odsto učešća u segmentu televizijskog sadržaja.

Podseća i da na tržištu telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominanatna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera i više od 20 operatora fiksne telefonije.

“Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru, koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju”, navodi Ćulibrk.

Povodom vesti iz Beča da je austrijski A1 najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu “Telekoma Srbija”, Ćulibrk kaže da takvih informacija – nema.

“Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu “Telekoma Srbija” jer smatram da naša kompanija vredi više”, zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.

Izvor: Večernje novosti, agencije

Foto: promo