Telekom: SBB svojim korisnicima u dijaspori ugasio kanale RTS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Milan Obradović

Zbog nemogućnosti da ostvari enormni profit, kompanija SBB odlučila je da ugasi kanale RTS-a u dijaspori, a da za to optuži kompaniju Telekom Srbija, saopšteno je iz ove kompanije.

„Naime, dobro je poznato da je Telekom Srbija pobedio na javnom pozivu za distribuciju RTS-ovih kanala, a da SBB nije želelo ni da učestvuje na tom pozivu. Očigledno je da SBB ima dvostruku poslovnu politiku, tačnije vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe kanale potcenjuje. SBB-u nije problem da svoje kanale naplaćuje 2 evra po korisniku i time ostvaruje ogromnu zaradu, ali je veliki problem da RTS-ove, inače gledanije kanale, plati duplo manje. Još jednom izražavamo čuđenje reakcijom SBB-a, s obzirom na to da su oni operator koji najčešće povećava cene svojih usluga, čime pokazuju koliko zaista brinu o potrebama korisnika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da kao i do sada, Telekom Srbija i u ovom slučaju posluje transparentno, ali da „ne može da dozvoli SBB-u da obmanjuje, kako korisnike, tako i najširu javnost“.

„Jasno je da se ovoga puta SBB odlučio za nepristojan, nelojalan i ucenjivački odnos, kako prema potencijalnim partnerima, odnosno nama, tako i prema korisnicima. Očigledno je da je reč o pogrešnom načinu da se promovišu određeni kanali SBB-a i urušava ugled, jednog od najvećih nacionalnih brendova, domaćeg operatora Telekoma Srbija“, navodi se u saopštenju i dodaje da su programi RTS-a kao i do sada dostupni svim korisnicima u dijaspori preko RTS Planete, kao i putem drugih operatora i po povoljnijim cenama.

Da podsetimo, Junajted grupa danas je objavila da će građani u dijaspori koji prate programe preko platformi Junajted (United) Grupe ostati bez programa Radio televizije Srbije (RTS), saopštila je Junajted grupa.  To je, kako je istaknuto, „rezultat neuspešnih pregovora Junajted Grupe sa Telekomom Srbija, koji je danas izdao nalog da se svi programi javnog servisa uklone iz naše ponude korisnicima“.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta, Milan Obradović

Komentari 1

  1. Baki 55

    RTS nije gledan ni u Srbiji. Zašto bi bio interesantan dijaspori?