Tikveš vino „Kratošija“ među 100 najboljih na britanskom tržištu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Nezavisni trgovci vina u Velikoj Britaniji klasifikovali su Tikveš vino „Kratošija“, iz berbe 2017. godine, među 100 najboljih vina na britanskom tržištu u ovoj godini.

U komentaru za „Kratošija“ vino, sudije su izjavile da je „otkriveno iznenađujuće vino koje prevazilazi očekivanja“ kao i da su, iako je „malo ko čuo za to vino i njegov region“, bili impresionirani njegovim kvalitetom.

Glavni kriterijumi za izbor vina su kvalitet i karakter, ali i potencijalna prodaja na britanskom tržištu. Svaki od 21 sudije tog izbora su predstavnici specijalizovanih vinskih prodavnica u Velikoj Britaniji, a mnogi od njih su stručnjaci za vino i profesionalni vinski ocenjivači.

„Kratošija“ je jedinstveno vino šireg regiona među dobitnicima tog izbora, a ove godine se prijavilo 700 vina poznatih vinskih regiona Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Austrije, Grčke, Australije, Čilea, Argentine, Nemačke, Novog Zelanda, Južne Afrike i Sjedinjenih Država.

U odabir su uključena samo vina koja se prodaju u nezavisnim specijalizovanim prodavnicama vina na teritoriji Velike Britanije.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo