Todorić: Maestralan uspeh, Konzum više nije lider

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Osnivač Agrokora Ivica Todorić javio se putem bloga iz Londona optužujući Vladu Hrvatske i prinudnu upravu posrnulog koncerna da su uspeli da „skinu“ Konzum sa mesta maloprodajnog lidera u korist stranih trgovaca.

„Gotovo je, Konzum više nije lider maloprodaje u Hrvatskoj“, glasi naslov Todorićevog teksta na njegovom blogu.

„To je maestralan uspeh vanredne uprave Agrokora, to je kapitalno delo Plenkovićevog Borga, to je porazna posledica rastakanja, pljačke i nasilja nad Agrokorom koje je dopustila Vlada i ćutke gleda pravna država. Dogodilo se upravo ono na što mesecima upozoravam, ono što lažnim, kriminalnim izveštajima sakriva vanredna uprava Agrokora i podržavaju Plenković i Vlada.“

Strana Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom postala je najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj, što se, da mi nisu oteli i uništili kompaniju, nikada nebi dogodilo. Katastrofalno rastakanje Konzumovih vrednosti, za samo nekoliko godina promet firme će svesti na svega šest milijardi kuna, navodi Todorić u saopštenju.

„Žalosno je gledati šta čine s perjanicama hrvatske industrije. Konzumov udeo na tržištu do kraja 2016. godine, kad je sistemom upravljala moja uprava, bio je apsolutno dominantan. Vlada i njena vanredna uprava tu neosvojivu poziciju uspela je da preokrene u korist stranih lanaca. Uistinu maestralno“, napisao je Ivica Todorić.

Izvor: Index

Foto: screenshot