Todoriću odblokirana imovina, greškom sudije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Odlukom Županijskog suda u Zagrebu biće odblokirana imovina svih optuženih obuhvaćenim istragom u slučaju „Agrokor“, prenosi Index.

Istražnog sudiju koji je doneo odluku o blokadi imovine, Županijski sud u Zagrebu tereti da je počinio bitne povrede Krivičnog zakona, da je presudu napisao nečitko i nerazumljivo, uz niz pravopisnih grešaka.

Kako se podseća, u decembru prošle godine blokirana je imovina svih 15 osumnjičenih u slučaju „Agrokor“, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je i imovina nekoliko Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora kao mera obezbeđenja s obzirom da je odštetni zahtev Agrokora težak 1,62 milijarde kuna.

„Ukida se rešenje o određivanju privremene mere osiguranja imovinskopravnog zahteva od 20.12 2017. godine i predmet se vraća sudiji istrage na ponovno odlučivanje“, stoji u objavljenoj presudi Županijskog suda.

Prihvaćena je žalba Ivice Todorića, ali njemu se neće odblokirati imovina, već se menja obrazloženje, navodi hrvatski portal.

Naime, u prethodnom rešenju stajalo je da je reč o meri osiguranja oduzimanje imovinske koristi „pribavljene krivičnim delom“, a sada bi trebalo da stoji da su to „mere osiguranja imovinskopravnog zahteva“.

Izvor: Novosti

Foto: screenshot